Kohtumisõhtu klaasikunstinäituse „Väljak ristteel“ kunstnikega 25. augustil kell 17

bänner

Näitusevaade. Foto ©Eesti Arhitektuurimuuseum, Reio Avaste

Rait Prääts, Sofi Aršas, Piret Ellamaa ja Kateriin Rikken kutsuvad Rotermanni Soolalattu, et ühiselt väisata klaasikunsti näitust “Väljak ristteel” soolalao keldrigaleriis.

“Väljak ristteel” on nelja kunstniku kohtumispaik, kus aeg ja koht on tulnud juhuse tahtel, kuid tänu teatud varasemale mõtteväljade ristumisele on kohtumissoov olnud õhus juba aastaid. Arhitektuurimuuseumi võlvide all oleval väljakul on klaasikunstnike Sofi Aršasi, Piret Ellamaa, Rait Präätsi  ja Kateriin Rikkeni tööd.

25.augustil, kell 17.00 on huvilistel võimalik kohtuda kunstnikega, olla ristteel, et üheskoos kulgeda erinevate tööde valmimislugude radadel. Näitusel välja pandud teosed on suures osas kannustatud suhete müsteeriumist, nii inimeste ja keskkonna vahel. Nimetatud kunstnikke ajendab looma sarnane sisemine impulss, mis sunnib isiklikult läbi kogetud ja kohati ka valulisi teemasid käsitlema.

Sofi Aršasi mitmed tööd asetavad vaataja vahendiks, mis aktiveerib töö, viiakse situatsiooni, mida poleks osanud oodata. Nii ärkavad ideed installatsioonidena ellu.

Piret Ellamaa läbivaks jooneks elus on uudishimu, mis paneb teda olukordadesse, kus õhtupimeduses tekkinud mõttevälgatused on vaja teosteks vormida ja seda ka tingimustes kus valmiva töö õnnestumiseks on vajalik lugeda sekundeid just sel õigel hetkel.

Rait Präätsi Oskarite seeria on uurimustöö elust nii reaalses kui virtuaalses maailmas, kus ehk läbi klaasist ekraanide inimene vaatab enda ümber toimuvat, märkab loodust ja muudki.

Kateriin Rikken lõhub klaasiga eelarvamusi, luues olukordi, kus miski pealtnäha katkine võib sisaldada seda kõige kaunimat ja oodatumat ilu. Tema jaoks on tähtis nüansirikkus, mis viib vaataja silmad rändama ja peatab hetkeks.

Kohtumisõhtul jagavad kunstnikud vahetus ja vabas vormis oma mõtteid, tööde saamislugusid ja valmistusviise.

Kuula intervjuusid kunstnikega siin.

Lisainfo:
Kateriin Rikken
+372 554 8611
kateriinrikken@gmail.com

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo