Kolmapäeval, 13. detsembril kl 18 toimub loenguõhtu Narva linnaarhitekti Ivan Sergejeviga

Arhitekt Ivan Sergejev räägib muutustest Narva linnaruumis

Kolmapäeval, 13. detsembril kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos viies loengusarja ELAV RUUM üritus. Sellel korral on külaliseks põneva ja rahvusvahelise taustaga arhitekt Ivan Sergejev, kes töötab hetkel Narva linnaarhitektina.

Oma loengus keskendub Ivan Sergejev Narva linnaruumi hiljutistele ja praegustele muutustele, aga ka sellele, mis hakkab saama lähitulevikus. Millised on linnaarhitekti pilgu läbi Narva suurimad mured? Kuidas planeerida linna, mille elanikkond väheneb? Kas Eesti ametiasutused on Narva elukeskkonna arendamiseks piisavalt teinud? Kas ja mil moel esineb linnaruumi arendamisel huvide konflikte? Millised on Narva kui intrigeeriva ja pika ajalooga piirilinna suurimad väärtused?

Ivan Sergejev (s 1987) on arhitekt, Fulbrighti stipendiaat ning TEDx esineja, kes hetkel täitmas oma kodulinna Narva peaarhitekti kohuseid. Pärast õpinguid Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri- ja linnaplaneerimise erialal (2010), omandas ta arhitektuuri eriala magistrikraadi USA-s Virginia Tech ülikoolis (2013). Ta on käinud kogemusi omandamas arhitektuuribüroodes üle maailma, tuntuim nende seas ehk OMA – Office for Metropolitan Architecture New Yorgis. Magistriõpingute ajal Virginia Tech ülikoolis asutas Ivan koos kaaslastega Interdistsiplinaarsete Uuringute Auseltsi (Interdisciplinary Research Honor Society), mis on USA-s baseeruv valdkondadevahelise teadustöö edendamisele ja tunnustamisele pühendunud akadeemiline organisatsioon. Ivan Sergejev on võitnud erinevaid auhindu ning olnud mitme organisatsiooni stipendiaat. Ta on Eesti Arhitektide Liidu liige, omades volitatud arhitekti kutsetunnistust. Samuti on ta tegutsenud õppejõuna ning astunud korduvalt üles arhitektuuri- ja disainiteemaliste avalike ettekannete ja meediasõnavõttudega, seistes viimastel aastatel aktiivselt Narva linnaruumi positiivse arengu eest.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi uus loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus Arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Ivan Sergejev
13. detsembril 2017 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Loengusarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo
Carl-Dag Lige
carldag@arhitektuurimuuseum.ee, 55 688 395

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo