Maarja Tõnisson | bodyBUILDINGbody

tants - webPerformatiivne tantsulavastus “bodyBUILDINGbody” toimub Tallinna Arhitektuuribiennaali kuraatorinäituse “Keha ehitus. Body Building” raames. Otse näitusesaalis luuakse meelelis-ruumiline kollaaž liikumise, heli, video ning eksponaatide vahel.

See on aistinguline ruum, mis asetab keskmesse vaataja, jättes talle samas vabaduse ringi liikuda nagu tavalisel näitusel. Lavastus juhib meie meeli äärmise tundlikkusega, toob nähtavale nähtamatu – inimkehade ja objektide vahelised seosed, kihid ja seisundid. Tähelepanu keskmes on liikuv ja reageeriv keha, mis koosmõjus keskkonnaga – helide, kehade, video, materjalide ja ruumiga – toob esile aistingulised protsessid ning kogemused. See on konstrueeritud ja ehe tundemaastik.

Maarja Tõnisson on vabakutseline tantsukunstnik. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala ja täiendanud ennast Berliini Kunstide Ülikoolis. 2015. aasta veebruaris esietendus Tallinnas Sõltumatu Tantsu Laval tema esimene sooloprojekt “bodySHIFTbody”, mis oli ka esimeseks koostööks helilooja Tanel V Kullaga. Maarja Tõnissoni looming uurib keha ja meelte suhet, kus tants on vahendiks aistingute ja emotsioonide vabastamisel.

Etendused Eesti Arhitektuurimuuseumis (Ahtri 2, Tallinn) 17. septembril ja 1. oktoobril kell 19.00. Kestus: 50 min
Piletid (10€) on saadaval Piletilevis ja enne etenduse algust kohapeal.

Lavastaja, esitaja:                 Maarja Tõnisson
Helilooja, live-elektroonika:  Tanel V Kulla
Videokunstnik:                       Hannes Aasamets
Produtsent:                            Helen Sürje
Kuraatorid:                            Sille Pihlak ja Siim Tuksam
Kaasproduktsioon:                Eesti Arhitektuurikeskus

Toetajad: Eesti Arhitektuurimuuseum, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Velux, Silberauto, Sportland, Viru Keskus, DSV, Würth, Narvo, Mountain Loghome, Sadolin

Lisainfo TABi kodulehel