Kuraatoriekskursioon näitusel „Vilen Künnapu. Kunst, arhitektuur, revolutsioon”

3_Elephant House in Tallinn, 2013. Architect Vilen Künnapu. Photo Arne Maasik

Elevandimaja Tallinnas, 2013. Arhitekt Vilen Künnapu. Foto: Arne Maasik

5. veebruaril kell 17 toimub näitusel „Vilen Künnapu. Kunst, arhitektuur, revolutsioon” kuraatori Indrek Grigori ekskursioon.

Vilen Künnapu suurnäituse raames toimuv kuraatoriekskursioon võimaldab saada unikaalse sissevaate ühe näituse telgitagustesse ning avab ühtlasi ühe Eesti arhitektuuri ja kunsti elava klassiku loomeilma. Arhitektuurimuuseumi näitus püüab kirjeldada erinevate mõjude koosluses sündinud sünteesi, kõrvutada Künnapu varasemaid, arhitektuuriajaloo klassikasse kuuluvaid hooneid arhitekti värskete projektidega. Näituse rõhuasetus pole kaugeltki mitte ainult arhitektuuril, vaid pigem Künnapu vabaloomingul – joonistustel, kollaažidel ja maalidel – mis aitavad arhitektuuris toimunud muutust nähtavaks ja arusaadavaks teha.

Arhitektuurimuuseumi külaliskuraator Indrek Grigor on semiootiku haridusega kunstiteadlane ja töötab Tartu Kunstimajas galeristina.

Sissepääs muuseumipiletiga, eelregistreeruda ei ole vaja.

Lisainfo: Indrek Grigor, tel 55591425, indrekgrigor@gmail.com