Eksperimentaalne näitus Eesti sisearhitektidest nüüdsest veebis

Alates tänasest saab külastada Eesti Arhitektuurimuuseumi ja Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna koostöös valminud näituse “Ekspeditsioon Wunderlich: 11 sisearhitekti” veebiversiooni, mis sisaldab kõiki näitusesaalis eksponeeritud sisearhitektide töid ja nendega salvestatud intervjuusid. Kaalukas roll on fotograaf Renee Altrovi portreefotodel ning sisearhitektide töölaudade pildistustel.

Wunderlich_mailchimp_600x250_C

Näitus “Ekspeditsioon Wunderlich” tutvustab Eestis eelmisel sajandil tegutsemist alustanud tipp-sisearhitekte, nende tööpõhimõtteid ja tudengiaegset loomingut. Fookus on üheteistkümnel Eesti sisearhitektil ja disaineril, kes on kõik erinevatel aegadel lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna. Näitus, mida eksponeeriti oma algkujul Rotermanni soolalao keldrisaalis 25.11.2015-25.02.2016, sai teoks EKA sisearhitektuuri osakonna ja Eesti Arhitektuurimuuseumi koostöös, milles keskne roll oli EKA praegustel sisearhitektuuritudengitel.

Kuidas luua sõbralikku ja vaimustavat ruumi? Mis teeb ruumi heaks? Kas Eesti ruumil on omapära? Kuidas õpetada neid, kes meie elukeskkonda kavandavad? Mida õppida pikaaegse kogemusega sisearhitektidelt ja disaineritelt? Näitus oli katse rääkida ruumist, tema loojast ja kasutajast kui sidusast tervikust – aadressil www.wunderlich.ee saab näitus oma loogilise jätku.

“Ekspeditsioon Wunderlich: 11 sisearhitekti” on hommage Richard Wunderlichi (1902-1976) loomingule ja erialasele tegevusele. Wunderlich oli sisearhitekt ja mööblidisainer, praeguse EKA sisearhitektuuri osakonna kõige esimene juhataja (1940-1941). Wunderlich oli Eesti sisearhitektuuri eriala kujunemise ja professionaliseerumise üks võtmefiguure, omamoodi isakuju, kuigi tema otsene mõju meie elukeskkonnale piirdub vaid üksikute säilinud mööblikomplektidega, neist tõenäoliselt tuntuim on presidendi kantselei koosolekute saali mööbel Kadriorus (1938).

Ekspeditsioon Wunderlich: 11 sisearhitekti

Näitusel osalevad: Bruno Tomberg, Leila Pärtelpoeg, Vello Asi, Teno Velbri, Mait Summatavet, Taevo Gans, Aulo Padar, Juta Lember, Eerik Olle, Pille Lausmäe, Taso Mähar

Lisainfo:
Carl-Dag Lige, kuraator
55 688 395
carldag@arhitektuurimuuseum.ee

Hannes Praks, EKA sisearhitektuuriosakonna juhataja ja näituse produtsent
527 3626
hannes.praks@artun.ee