Eesti Arhitektuurimuuseumil on käimas arhitektuurifoto võistlus

Eesti Arhitektuurimuuseumil on käimas arhitektuurifoto võistlus, mille peamiseks eesmärgiks on arhitektuurifoto kui spetsiifilise fotožanri kohaliku välja kaardistamine ja elavdamine. Professionaalsetele fotograafidele ja tõsimeelsetele asjaarmastajatele suunatud arhitektuurifoto võistluse teemaks on arhitektuur ja ehitatud keskkond Eestis.

Teema_I_kuni_1990_I_preemia_Michael_Perlmutter

2001. aasta arhitektuurifoto võistluse I teema (arhitektuur kuni 1990) I preemia, fotograaf Michael Perlmutter, foto seeriast „1027“ (Tallinna Liiva kalmistu kabel, arhitekt Herbert Johanson)

Võistlus koosneb kahest teemaplokist ning esitamisele kuuluvad 2 kuni 4 fotost koosnevad seeriad. Esimese ploki teemaks on klassikaline portreteeriv arhitektuurifoto, mis peegeldab objektiivselt Eestis asuvat arhitektuuriteost või linnaruumi. Teises plokis saab aga arhitektuurile läheneda hoopis vabamalt: olustikuliselt, abstraktselt, kunstiliselt. Esimene plokk on ajaliselt piiritletud pärast Teist maailmasõda ehitatuga, teine plokk on ajaliselt piiritlemata.

Kummagi teemaploki peaauhinnaks on 1000 €.

Võistluse žürii koosneb arhitektuuri ja fotograafiaga tihedalt seotud inimestest:

  • Arne Maasik – arhitektuurifotograaf
  • Anu Vahtra – fotokunstnik
  • Paco Ulman  – arhitekt ja fotograaf
  • Pille Epner – kunstiteadlane

Arhitektuurimuuseumit esindab žüriis fotokoguhoidja Jarmo Kauge.

Viimane muuseumi korraldatud arhitektuurifoto võistlus toimus 15 aastat tagasi, 2001. aastal. Toonane võistlus koosnes samuti kahest teemaplokist: arhitektuur enne ja pärast 1990. aastat. Ajaloolise arhitektuuri kategoorias võitis rootslane Michael Perlmutter seeriaga Tallinna Liiva kabeli interjöörist, uuema arhitektuuri kategoorias läks võit jagamisele Arne Maasiku Tallinna botaanikaaia palmimaja ning Peeter Sirge Coca-Cola Plaza kinohoone seeriate vahel.

Käesoleva võistlusega loodab Eesti Arhitektuurimuuseum panna aluse arhitektuurifoto võistluse traditsioonile ning ühtlasi leida fotograafe, kellega edaspidi koostööd teha. Fotode esitamise tähtaeg on 27. november 2016. Näitus võidutöödest ja ülejäänud fotode paremikust avatakse Eesti Arhitektuurimuuseumis 2017. aasta alguses.

Võistluse täpsemad tingimused saab alla laadida siit.

Täpsustavad küsimused võistluse reeglite kohta palume esitada info@arhitektuurimuuseum.ee

NB! Oleme mõningaid tingimusi täpsustanud ja põhjendanud “korduma kippuvate küsimuste” failis, mille leiate siit. Soovitame neile enne seeriate kokkupanemist ja tööde esitamist pilgu peale heita.

Lisainfo:
Jarmo Kauge, võistluse korraldaja
jarmo@arhitektuurimuuseum.ee
Tel 625 7002

Võistlust toetab Kultuurkapital.

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo