Kalaranna ja Meri peatänava äärde arhitektuurivõistluste tööde näitus

Veebruaris lõppesid kaks olulist Tallinna mereääre väljaehitamisega seotud avalikku võistlust: Kalaranna 1 kinnistu arhitektuurivõistlus ning Tallinna Peatänava ideekonkursi teine etapp „Meri peatänava äärde“. Alates 22. veebruarist on võimalik võistlustöödega Arhitektuurimuuseumi keldrisaalis tutvuda.

Kalaranda on detailplaneeringuga kavandatud rannapromenaad ja sidus avalik ruum koos hoonestuslahendusega, mis näeb alale ette kuni 400 korteri rajamise. Kinnistu omaniku AS Pro Kapitali eesmärgiks on kujundada mereäärne ala kaasaegseks, kvaliteetseks ja mitmekesiseks avalikuks ruumiks, kus lisaks elamutele oleks olulisel kohal avalikult kasutatavad alad nagu rannapromenaad, liivarand, linnapark ja Kalaturg. Arhitektuurivõistluse vormiks oli avalik üheetapiline võistlus, kuhu oodati ala üldise arhitektuurse kontseptsiooni koostamist ning detailsemat hoonete ja rajatiste arhitektuurse eskiisi esitamist. Võistlusele laekus 11 tööd.

Eesti Arhitektuurikeskuse ja Tallinna linna koostöös korraldatud võistluse „Meri peatänava äärde“ eesmärgiks oli laiendada kaasaegset inimkeskset linnaruumi tulevase peatänavaga külgnevatesse kvartalitesse ning ühendada mereäär südalinnaga. Mereäär asub hetkel Tallinna linnasüdames vaid geograafiliselt, sisuliselt linnaruumi kasutajale aga tajutav pole. Võistlusega sooviti saada ideid tänavaruumi mitmekesistamiseks ja ajaveetmisvõimaluste parandamiseks, samuti äridele paremate tingimuste loomiseks. Arhitektuurivõistlusel osaleja pidi andma täpsema linnaruumilise lahenduse kolme tänava kohta: Mere puiestee, Hobujaama tänav koos Paadi tänavaga ja Maneeži tänava pikendus Narva maanteel Ahtri tänavani. Arhitektuurivõistlusega leitav linnaruumilahendus või oluline osa sellest loodetakse välja ehitada Euroopa Ühtekuuluvusfondi ja Tallinna linna vahenditega hiljemalt 2020. aastaks. Võistlusele saabus 4 tööd.
Ümbrikute avamine ja võistlustööde autorite nimede avalikustamise tseremoonia leiab aset 22.veebruaril kell 16.00 muuseumi keldrisaalis.

Näitus jääb avatuks 26. märtsini.

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo