ArhitektuurimuuseumiÖÖ kutsub laupäeval, 20. mail mängima

Eesti Arhitektuurimuuseum kutsub laupäeval, 20. mail kõiki huvilisi Muuseumiööle “ÖÖS ON MÄNGE”. Rotermanni soolaladu on sellel päeval TASUTA avatud kell 18.00-23.00.

ArhitektuurimuuseumiÖÖ-s on kõigil mängimisest lugupidavatel inimestel võimalik end proovile panna.

PROGRAMM:

18.00-23.00 saavad kõik soovijad mängida otsimismängu “Soolalao saladused”, läbi selle on võimalik teadmisi saada nii muuseumi majast kui ka meie näitustest. Kõiki, kes mängu lõpetavad, ootab ees üllatus. Juhtnöörid saab infotöötaja käest.

18.00-20.00 ootame kõiki lastega peresid ja teisi huvilisi osa võtma mängulisest meisterdamise väljakutsest “Minu torn on parem kui sul”. Osalejatel tuleb paberpulkadest võimalikult kõrge ning vastupidava konstruktsiooniga torn ehitada. Kell 20.00 selgitame välja kõige tugevama torni. Võitjatele on ka auhind.

SUUR RAAMATULAAT!
Valik raamatuid müügil hinnaga 1€ ning paljud Arhitektuurimuuseumi trükised saadaval soodushinnaga!

“Sound Resound etc…” – Theodore Parkeri ja Matthew Hyde’i kontsert-performance’id soolalao keldris kell 20.00 ja 21.00.
Ameeriklane Theodore Parker on kitarrist ja elektroakustiline muusik, kes hetkel õpib EMTA doktorantuuris, kus tegeleb kohaspetsiifiliste improvisatsioonide loomisega konkreetsetes keskkondades. Inglane Matthew Hyde on kontrabassimängija ja EMTA magistrant, kelle tegevusulatus laiub klassikalisest muusikast kuni jazzi ja kaasaegse improvisatsioonini.

Lisaks toimub näituse “Poola noored arhitektid 2.5D” raames fotovõistlus “Väiksest aknast välja vaatan”. Näitusel eksponeeritud läbipaistvate dioraamidega on võimalik teha lõbusaid ja mängulisi fotosid perest ja sõpradest, kes piiluvad läbi majade nagu “väiksest aknast”. Parimad tööd avaldatakse muuseumi Facebooki lehel ja saavad auhinnaks väärt raamatud Poola disainist ja arhitektuurist. Ülesvõtted palun saata 26. maiks aadressil info@arhitektuurimuuseum.ee

AVATUD ON NÄITUSED KÕIGIL KORRUSTEL:

I korrusel püsiekspositsioon „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut. Näitus käsitleb tähtsamaid lõike nii Eesti arhitektuuri kujunemisloost 20. sajandil kui ka huvitavamaid nähtusi tänapäeval.
II korruse saalis „Kopli sonaat. Vene-Balti laevatehas“, mis käsitleb Vene-Balti laevatehase arhitektuuri, asumi kujunemist ja tähtsust meie linnaehituse ja tööstuspärandi ajaloos. Näitusel eksponeeritakse unikaalseid arhiivijooniseid nii Eestist kui ka Peterburi arhiividest, samuti ulatuslikku ajaloolist fotomaterjali.
III korruse galeriil „POOLA NOORED ARHITEKTID 2.5D“. Näitusel esitletud projektid lahendavad eri kontekstides paiknevaid ruumilisi probleeme, esindatud on erinevad mõõtkavad ja programmid. Alates ajutistest installatsioonidest kuni suurte avalike hooneteni.
Keldrisaalis „Läti arhitektuuriauhinnad 2016“ Väljapanekul saab ülevaate lõunanaabrite hetke arhitektuuripildist ning olulisematest büroodest.

Lisainfo
info@arhitektuurimuuseum.ee
Tel: 625 7000