Näituse “Kahn. Magnum Opus” vestlusring

Kuraator Heie Treier tutvustab Louis Kahni Eesti-poolse uurimisgrupi tööd ja vestleb tõlkija Juta Ristsooga Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos kolmapäeval, 16. augustil kell 17.00.

Juta Ristsoo räägib Louis Kahni ja Eesti päritolu insener August Komendandi koostööst nii nagu see paistis külma sõja aegses New Yorgi Eesti Majas tegutsevale aktivistile. Kas Kahnil oli ka eestlastest arhitektuuritudengeid? Milline üldse oli külma sõja perioodi ettekujutus Eestist ja Saaremaast USA-st vaadatuna?

Õhtu esialgses programmis välja kuulutatud vestlust fotograaf Arne Maasikuga asendab Heie Treieri sõnavõtt Louis Kahni loomingust ja Eesti-poolse uurimisgrupi tegevuse tutvustus.

Näitus
Heie Treieri kureeritud näitusel „Kahn. Magnum Opus” eksponeeritakse arhitekti ja fotograafi Arne Maasiku fotosid arhitekt Louis Kahni (1901–1974) peateosest, tema Magnum Opus’est – Bangladeshi parlamendihoone kompleksist Dhakas –, mida täiendavad fotod Kahni kavandatud ärikooli hoonest Indias Ahmedabadis. Näitus on avatud 20. augustini 2017.

Sissepääs vestlusõhtule on vaba.

Kontakt:
Heie Treier, kuraator, 5172118