Neljapäeval, 15. veebruaril kl 18 vestlusõhtu arhitekt Jaak Huimerindiga

Jaak Huimerind käsitleb loengus tuntud ja vähem tuntud arhitekte, kes õppisid ajavahemikus 1975–1980 Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis. Milline oli toonane arhitektuurikäsitlus ja millist arhitektuurimõtet edastas vaba loovust hindav kool? Milline oli arhitektuur üliõpilase silme läbi ja toonaste õppejõudude suunav jõud, sealjuures Allan Murdmaal ja Tõnu Mellikul, mõtiskleb oma loengus Jaak Huimerind.

Jaak Huimerind (1957) on arhitekt ja büroo Studio Paralleel omanik. Arhitektihariduse omandas ta Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis aastatel 1975–1980. Jaak Huimerind on olnud läbi aastate tegev Eesti Arhitektide Liidu erinevates töögruppides, sealhulgas arhitektuurivõistluste rühmas ja olnud liidu aseesimees. Jaak on võtnud aktiivselt sõna arhitektuuri kvaliteedi, tellijakultuuri edendamise ja riigihangete teemal. Tema loomingut iseloomustab vormilt otstarbekohasus ja selge struktuur. Laiemat on tunnustust leidnud Järve Keskus (koos Indrek Saarepera ja Mari Kurismaaga, 1999–2002). Jaak Huimerind on tegelenud ka miljööalade ja ajaloolise keskkonna säilitamise küsimustega. Aktiivse arhitektina muinsuskaitse valdkonnas on ta pälvinud mitmeid preemiaid ja tunnustusi. Kõrgelt on hinnatud Pärnus funktsionalistliku villa Lõuna 2a restaureerimist (2008–2015) koos sisearhitekti Mari Kurismaaga ning Maarjamäe lossi tallihoone kontekstitundlikku renoveerimist (2012–2014).

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Jaak Huimerind
15.veebruaril 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos (NB! Erandkorras neljapäeval)
Sissepääs tasuta
Toetajad: Eesti Kultuurkapital

Lisainfo
Sandra Mälk
sandra@arhitektuurimuuseum.ee, 625 7004