Kolmapäeval, 9. mail kl 18 toimub ELAV RUUM loenguõhtu sisearhitekt Hannes Praksiga

Sisearhitekt Hannes Praks räägib karidest haridusteel

Kolmapäeval, 9. mail kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos järjekordne sündmus sarjast ELAV RUUM. Sellel korral on publiku ees sisearhitekt ja õppejõud Hannes Praks.

Oma loengus räägib Eesti Kunstiakadeemias professoriametit pidav Praks karidest ja väljakutsetest haridusteel ning jagab oma kogemusi avantüüridest – õnnestumistest ja ebaõnnestumistest ruumihariduse korraldamisel. Praksi enda sõnul soovib ta kõnelda sellest, miks on tänasel tudengil „tark tunda” ning tulevikus „oluline mõelda”. Praktilise poole pealt viskab rokkstaari imagoga professor Praks õhku küsimuse sellest, kas rööprähklemine on päriselt võimalik ning milline roll on süvenemisel ja keskendumisel. Päevakajalise teemana võtab ta jutuks semestrilõpu paanika, mõtiskledes selle üle, kui oluline on too kõrgkoolides regulaarne keeristorm universumi seisukohalt.

Hannes Praks (1973) on sisearhitekt ja õppejõud, Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna professor ja juhataja. Samas koolis omandas ta sisearhitekti hariduse (2000), mida täiendavad õpingud ärijuhtimise alal Tartu Ülikoolis ning infotehnoloogia alal Tallinna Majanduskoolis. Sisearhitektina alustas ta karjääri arhitektuuribüroos KOKO arhitektid (2001-2003). Alates 2003. aastast juhib ta Hannes Praks OÜ nimelist sisearhitektuuribürood. Erialase tegevuse kõrval on Praks juhtinud plaadifirmat Kohvirecords (1998-2008). Hannes Praksi olulisemate loovtööde hulka kuuluvad Tartu ülikooli Narva kolledži sisearhitektuur (koostöös Kadri Tamme, Kristjan Holmi, Liisi Murula, Toomas Pääsukese, Ahti Grünbergi, Daniel Marius Reisseri ja Helen Sarapuuga; hoone autorid Katrin Koov, Indrek Peil, Siiri Vallner, valmis 2012), Tartu ööklubi „Tallinn” (koostöös Villem Valmega, valmis 2003) ning Londoni moenädala International Fashion Showcase’i kujundus (2014). Kõigi mainitud tööde eest pälvis Praks Kultuurkapitali preemia, TÜ Narva kolledži eest ka Riigi Kultuuripreemia (koos kaasautoritega).

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Hannes Praks
9. mail 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Toetaja Eesti Kultuurkapital
Lisainfo: Carl-Dag Lige, carldag@arhitektuurimuuseum.ee