Kolmapäeval, 10. oktoobril kl 18 toimub sarja ELAV RUUM järjekordne loeng  arhitektide Laura Linsi ja Roland Reemaaga

Kolmapäeval, 10. oktoobril kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos sarja ELAV RUUM järjekordne loeng. Sellel korral on külas arhitektid Laura Linsi ja Roland Reemaa.

Linsi ja Reemaa võtavad oma loengus käsile ruumi ja argielulise keskkonna küsimused tehes seda oma kahe näituse varal. Veneetsia arhitektuuribiennaalil asetas „Nõrk Monument“ fookusesse avalikud ruumiotsused ja küsimused klassikalise ratsamonumendi kohast tänases kultuuriruumis. „Toimumata jäänud tulevikud“ Heimtali muuseumis tõstab aga esile argielu moderniseerimise katsed Eesti taludes 1920.–1930. aastatel. Kas tähenduslikud kohad avalikus ruumis sünnivad teinekord tahtmatult ja poliitikast sõltumata? Millised on põrkumised esindusliku ja igapäevase vahel? Ning missugune on üleüldse ruumitunnetus kahes eri iseloomuga paigas – vanas ajaloolises kirikus Veneetsias ja traditsioonilises Mulgimaa taluhoones Heimtalis?

Laura Linsi ja Roland Reemaa on mõlemad rahvusvahelise haardega arhitektid. Nad kureerisid tänavu koos Tadeáš Říhaga Eesti paviljoni näituse „Nõrk Monument“ Veneetsia XVI arhitektuuribiennaalil ning kunstiprogrammi EV100 raames näituse „Toimumata jäänud tulevikud“ ERMi Heimtali muuseumis (koostöös William Le Gresley ja Kadri Väljastega). Igapäevaselt tegutsevad Laura Linsi ja Roland Reemaa mainekates Londoni arhitektuuribüroodes – Laura East Architecture Landscape Urban Design ja Roland Sanchez Benton Architectsis. Eesti Kunstiakadeemias ja Delfti Tehnikaülikoolis magistrikraadid omandanud arhitektid asutasid 2016. aastal koos büroo RLOALUARNAD, mille huviorbiidis on ruumide tähendusväljad. Roland Reemaa on olnud külalisõppejõud Delfti Tehnikaülikoolis Hollandis ja Chicagos. 2018. aastal on nad koos Laura Linsiga külalisõppejõud Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonnas.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

Järgmine loeng Elava Ruumi sarjas toimub 24. oktoobril, mil loengut peab arhitekt Raul Vaiksoo, kes juurdleb, kas proportsioon ja stiil võivad lähtuda jumalast.

ELAV RUUM. Laura Linsi ja Roland Reemaa
10. oktoobril 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Toetaja Eesti Kultuurkapital
Lisainfo: Sandra Mälk, sandra@arhitektuurimuuseum.ee