Avatud Majad nr 46: Sisekaitseakadeemia Tallinnas

Avatud Majad nr 46: Sisekaitseakadeemia Tallinnas

26. aprillil 2019 kell 16:00–18:00
Grupijuht Peeter Tambu, arhitekt
Grupi suurus 40
Eesti keeles
Kogunemine kell 16:00 Sisekaitseakadeemia juures, Kase 61, Tallinn

NB! GRUPP ON TÄIS!

Osalemine: 10€ (tasumine ainult arve alusel)

NB! Registreerumisel tuleb kirja panna kõigi osalejate nimed ja isikukoodid, sest hoone on kõrgendatud turvanõuetega.

Kõigile registreerunud osalejatele nime alusel ühekordne tasuta sissepääs Eesti Arhitektuurimuuseumi!

Sisekaitseakadeemia Tallinna õppekeskus
Sisekaitseakadeemia loodi 1992. aastal eesmärgiga koolitada taasiseseisvunud Eesti riigile siseturvalisuse valdkonna spetsialiste. Tegevust alustas akadeemia nõukogude ehitusvägede kõrgemale poliitkoolile mõeldud linnakus Tallinnas Kase tn 61, kus selleks hetkeks olid välja ehitamata kõik kavandatud spordi- ja treeningruumid ning lõpuni ehitamata ühiselamud ja õppehooned. Uskumatu, kuid sellisena kasutati linnakut õppetööks 27 aastat!

Sisekaitseakadeemiat saatsid aastaid arutelud akadeemia võimaliku õige asukoha ümber ning vanasse linnakusse investeerimist ei peetud seepärast mõttekaks. Arutelud jõudsid vahefinišini 2015. aastal, mil tekkis esimest korda lootus Tallinna õppekeskusesse uue, päris akadeemia jaoks kavandatud hoone rajamiseks. Hetke ära kasutades viis kõrgkool koos Eesti Arhitektide Liiduga 2016. aasta alguses läbi arhitektuurivõistluse, mille võidutöö „Faalanks“ alusel valmis 2017. aastal arhitektuuribüroos Arhitekt 11 uue hoone projekt. Hoone ehitus lõppes 2019. aasta veebruaris ning see avati pidulikult akadeemia iga-aastaste Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud ürituste raames 22. veebruaril.

Täna on akadeemia kasutuses kaasaegne erialaspetsiifiline õppe- ja teadushoone kõige vajalikuga nii kutse- ja kõrgharidus- kui ka täiendõppe läbiviimiseks – hoones on muu hulgas virtuaalsimulatsioonikeskus, laboratooriumid, spordisaalid ja lasketiir. Ka on uus hoone varasemast palju säästlikum – ainuüksi Tallinna õppekeskuses kasutuses olev netopind on vähenenud ca 24%, rääkimata uue hoone enda energiatarbimisest.

Mida endast kujutab Sisekaitseakadeemia, tema uus hoone ja mida selles täpselt tehakse, saab kuulda ja näha ca 1,5 tunnisel jalutuskäigul.

Lisainfo
Carl-Dag Lige, carldag@arhitektuurimuuseum.ee

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo