Laupäeval, 24. augustil kl 15 näitusel „Geomeetria ja metafüüsika“ vestlus näituse autorite Mare Vindi ja Arne Maasikuga

Arne Maasik ja Mare Vint, fotod Renee Altrov

Vestlus Mare Vindi ja Arne Maasikuga

Laupäeval, 24. augustil kl 15 saab näitusel „Geomeetria ja metafüüsika“ kunstiteadlase Triin Ojari juhtimisel kuulata vestlust näituse autorite Mare Vindi ja Arne Maasikuga. Uuritakse kunsti ja ruumi suhet – mis on päris ja mis mitte?

Mõlemad on tuntud Eesti kunstnikud, kes Arhitektuurimuuseumi näitusel esinevad esmakordselt koos. Spetsiaalselt valminud seeria „Arhitektoonika“ on arhitektuurifotograafina tuntud Maasiku omamoodi austusavaldus Vindi geomeetriliselt korrastatud pildimaailmadele. Seni võsa ja maju kaamerasse püüdnud fotograaf on seekord pildistatud objektid ise ehitanud – täpse käega tehtud maketid on ruumilised mudelid nn valgest arhitektuurist. Ka Mare Vint tegeleb ideaalse tasakaalu otsimisega pildiruumis. Tema motiivid on alati äärmiselt esteetilised, nii loodus, park või majad ilmnevad Vindi töödes täiuslikkuseni viimistletud arhetüüpidena – ideaalkujudena. Me oleme neid maastikke, müüre ja valgeid lõunamaa linnu kõik kusagil näinud, me tunneme need oma lihtsuses ära ning ometi jääme neist väljapoole, sest pole kindel, kas tegu on nägemusega minevikust või tulevast. Näitusega kaasneb rohkete illustratsioonidega kataloog.

Osalemine muuseumipiletiga. Näitus on avatud veel kuni 25. augustini.

Autorid: Mare Vint, Arne Maasik
Ruumikujundaja: Arne Maasik
Graafiline kujundaja: Jaanus Samma
Tekstid: Triin Ojari
Toetaja: Eesti Kultuurkapital