Järjekordne ELAV RUUM sarja loeng toimub kolmapäeval, 16. oktoobril kell 18.00 muinsuskaitsja Boris Dubovikuga

Boris Dubovik räägib Tallinna muinsuskaitsest 21. sajandil

Loengusarja ELAV RUUM sügishooaja järgmine külaline on tunnustatud muinsuskaitsja Boris Dubovik. Kolmapäeval, 16. oktoobril kell 18.00 Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos toimuva loengu põhiteemaks on Tallinna muinsuskaitse alates aastast 2000. Kõne alla tulevad nii kaunilt restaureeritud kirikud kui ka uus arhitektuur ajaloolises vanalinnas. Milline on Tallinna ajalooliste kirikute seisukord 2019. aastal? Milliseid töid on viimastel aastatel ette võetud, et väärtusliku arhitektuuriga hooned säiliksid? Mida peaks ette võtma, et uued hooned, mis ajaloolises keskkonnas kerkivad, sinna ka arhitektuuri poolest sobiksid?

Boris Dubovik (1955) on Eesti tuntumaid muinsuskaitsjaid. Lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo erialal (1984), töötanud pikka aega restaureerimise ja ehituspärandi kaitsega seotud asutustes ja ettevõtetes: Vabariiklikus Restaureerimisvalitsuses (1972-78), Kultuurimälestiste Riiklikus Projekteerimise Instituudis (1978-82), Vabariiklikus Koondises Inrestauraator (1982-89), projekteerimisbüroos Vana Tallinn (1989-92), osaühingus Stenhus (1992-99). 1999 asus ta Tallinna Muinsuskaitse Ameti juhi asetäitja kohale ning 2001 sai Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti muinsuskaitse osakonna juhatajaks. 2016. aastast alates juhib ta Tallinna muinsuskaitset Linnaplaneerimise Ameti muinsuskaitse osakonnas. Teda on tunnustatud Tallinna vapimärgi (2019) ning teenetemärgiga (2007). Tema suureks hobiks on keskaegsed linnused.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Boris Dubovik
16. oktoobril 2019 kell 18.00 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta
Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Lisainfo:
Carl-Dag Lige
carldag@arhitektuurimuuseum.ee