Mida teha Eesti Arhitektuurimuuseumis septembris?

Näituse „Suvila! Puhkus ja arhitektuur 20. sajandi Eestis“ avamine, foto Evert Palmets

Eesti Arhitektuurimuuseum kutsub septembris suve pikendamise näitusele „Suvila! Puhkus ja arhitektuur 20. sajandi Eestis“, külastajaile on Rotermanni soolalaos avatud ka enneolematu arhitektuurikoomiksi näitus „Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid“, 2019. aasta Suure Muuseumiroti pälvinud lastele ja lapsemeelsetele mõeldud avastusnäitus „Uuri ruumi!“ ning püsinäitus „Elav ruum“ koos makettide ja ajaseinaga.

Suvilaehitus on olnud huvitav ja ka populaarne isikliku ruumi loomise võimalus, suurejoonelisele moodsate suvilate ülevaatele lisaks näeb suvituskultuuri-näitusel ka aianduskooperatiive, asutuste puhkekodusid ning lastelaagreid.

Näitustega kaasnevad tegevused:

Laupäeval  5.septembril kl 14 kuraatorituur suvilanäitusel, näitust tutvustab Triin Ojari.

Neljapäeval 10. septembril algusega kell 13.30 ja 16.30 on Rotermanni kvartalis muinsuskaitsepäevade puhul uurimisretk Rotermanni saladused ja Eesti ajalugu – tule ja uuri! Üritus toimub Muinsuskaitsepäevade raames www.muinsuskaitsepaevad.ee

Pühapäeval 13. septembril kell 11-18 ootame muuseumisse vanavanemate päeva veetma. Aegade sidet aitavad sõlmida Suvila-näitus ja linnaruumis kulgema õpetab otsimismäng „Elava ruumi“ näitusel. Võtke kaasa oma pere ja veetke toredalt koos aega, üllatuseks jagub auhindu. Rotermanni soolalao ette pargitud toidukaravan BEE pakub suvilassegi sobivat sööki.

Neljapäeval 17. septembril kell 17 algab Sandra Mälgu kuraatorituur arhitektuurikoomiksi näitusel.

Neljapäeval 17. septembril kell 19 toimub koos Arhitektuurikeskuse ja Arhitektuurikooliga välkloeng “Ruumiharidus kohtub teadusega”.

Pühapäeval 20. septembril kl 14 algab venekeelne tuur „Uuri ruumi“ näitusel.

Laupäeval 26. septembril kell 12 algab venekeelne tuur „Uuri ruumi“ näitusel.

Kolmapäeval 30. septembril kell 18 peab ELAVA RUUMI sarjas loengu arhitektuuriajaloolane ja Suvilanäituse kuraator Epp Lankots.

Muuseumipoes saab soetada nii arhitektuurikoomiksi kui ka Suvilanäituse puhul väljaantud raamatuid ning teisi trükiseid. Mälestuseks ja kingiks on valikus toredaid soolalaole ja arhitektuurile pühendatud meeneid.

Varem 9. septembriks väljakuulutatud kirjanik Benoît Peetersi ingliskeelne loeng „Varjatud linnadest“ lükkub pandeemia tõttu oktoobrisse ja toimub videosilla vahendusel. Täpsema aja teatame edaspidi.

Muuseumi haridusprogrammid on alanud ja neid saate valida siit: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/haridus/muuseumi-haridustegevus/