Arhitektid Maarja Kask ja Ralf Lõoke sarjas Elav ruum 11. novembril – NB! LÜKKUB JAANUARISSE!

Loengusarja Elav Ruum uued külalised on arhitektid Maarja Kask ja Ralf Lõoke. Kolmapäeval, 11. novembril kell 18 Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos toimuv loeng uurib, kas arhitektuuris on õigete vastuste kõrval ruumi ka loovale kahtlusele.

Arhitektid ise tutvustavad oma loengut nii: „Oleme alati mõelnud, et huvitav oleks kuulata teisi tegevarhitekte rääkimas sellest arhitektuuriobjekti koostisosade segapuntrast, mis väljapoole kanaliseerub kui püüdliku õpilase viieline sooritus ning kus põhjenduste kõrvale lahtisi otsi ei jäeta. Kõik tingimused ja lüngad on täidetud, meeleolu alati positiivne. Arhitektuur on häirivalt õigetele vastustele orienteeritud distsipliin.”

Maarja Kask ja Ralf Lõoke juhivad arhitektuuribürood Salto. Salto Arhitektid asutati 2004. aastal ja tegutseb Tallinnas. Neile pakuvad erilist huvi arhitektuuri, maastiku ja kunsti valdkondade põkkumised ning sellest tekkiv ühisosa. Oma töös mõtestavad nad järjepidevalt avaliku ruumi ja üksikhoonete vahelist suhet. Kontekstitundlik arhitektuurikäsitlus eeldab suurt tähelepanu nii asukoha, elanike, kommete, poliitika, majanduse kui ka looduskeskkonna suhtes. Teisisõnu, kohaspetsiifilisus on Salto loomingu lähtekoht. Märkimisväärse osa Salto projektidest moodustavad avalikud hooned, kus kriitiline meel ja valdkondadeülene koostöö on võtmetähtsusega.

Elav Ruum on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus muuseum tutvustab populaarses vormis siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleb publiku osalusel meie ehitatud keskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele ja täiendab muuseumi püsinäitust „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

Varasemad Elava Ruumi sarja kohtumised on järelvaadatavad siin:
https://www.arhitektuurimuuseum.ee/tegevused/elavruum/

Elav Ruum. Maarja Kask ja Ralf Lõoke
11. novembril 2020 kell 18
Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital