Avatud Majad 63. Tallinna elektrijaam

Jätkame ekskursioonide sarjaga „Avatud majad“ ja kutsume 26. augustil tutvuma Tallinna elektrijaamaga, nii selle ajaloo kui ka uue eluga.

  1. augustil 2021 kell 16–18.30
    Teejuht arhitektuuriajaloolane Henry Kuningas,
    Rühma suurus 30 inimest,
    Kogunemine Energia Avastuskeskuses (Põhja pst 29)
    Osalemistasu 12€, piletid müügil Piletilevis

Kõik piletiomanikud saavad lisaks ühekordse tasuta sissepääsu Eesti Arhitektuurimuuseumi!

26. augusti ekskursioon viib huvilised Tallinna endise elektrijaama hoonetesse. Kalaranda rajatud omaaegse gaasivabriku ja hilisema elektrijaama ajalooline kompleks on 19. saj keskpaigast kuni tänaseni läbinud tormilise arengu. Selle käigus on püstitatud ja ümber ehitatud, taastatud ja lammutatud ning lõpuks ka rekonstrueeritud ja restaureeritud väga eripalgelisi hooneid ja rajatisi.

Kuigi peamiselt utilitaarsed tööstushooned, kavandasid neid tuntud arhitektid ja insenerid. Nii kerkisid ansamblisse mitmed Eesti arhitektuuriparemikku kuuluvad ehitised, millest suurem osa on nüüdseks ka muinsuskaitse alla võetud.

Tänapäeval tegutsevad endises elektrijaama kompleksis mitmed kultuuriasutused, teiste seas Energia Avastuskeskus, Kultuurikatel ja Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum, mis on kõik andnud vanadele hoonetele uue põneva elu.

Ekskursioon toimub koostöös Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumiga.

Eesti Arhitektuurimuuseum algatas ekskursioonide sarja „Avatud majad“ 2014. aastal, sooviga arhitektuuri- ja ruumiteadlikkust tõsta ja viia linnaruumihuvilised tuntud hoonetesse ja kohtadesse, kuhu pole argipäeval põhjust minna või kuhu turvarežiimi tõttu tavaliselt ei pääse. Ekskursioonidel saavad huvilised aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Kuna liigume ka siseruumides, palun võtke kaasa vaktsineerimistõend ja kandke maski.

Lisainfo
info@arhitektuurimuuseum.ee

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

        

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo