Laupäeval tuurid näitusel “Majad, mida me vajame”

Laupäeval 18. septembril kell 12 ootame eestikeelsele ja kell 14 venekeelsele giidituurile enneolematul rühmanäitusel „Majad, mida vajame“, mille teemaks on ei midagi vähemat kui terve inimkond ning tema tulevik. Sissepääs muuseumipiletiga. Giidid on Kerly Ritval ja Jelena Rõbakova.

Näitus kõnetab aina tõelisemaks muutuvaid ülemaailmseid ohte, olgu need meie endi põhjustatud või meist sõltumatud. Arhitektuurimuuseumi 30. sünnipäeva näitusele osalema kutsutud 16 arhitekti ja kunstnikku said ülesande luua tinglik maja, eesmärgiga tagada meile ilusam ja turvalisem tulevik planeedil Maa. Milliseid fantastilisi, utoopilisi, iroonilisi või vastupidi, kriitilisi ja kahe jalaga maa peal olevaid lahendusi autorid pakuvad, kui keegi annab neile võimaluse mõelda ilma piiranguteta?

Need on majad, mida me vajame.

Näituse kuraatori Jarmo Kauge sõnul on selle näituse vormis mõttemängu sisuks terve inimkond oma praeguses ja tulevases aegruumis – ning üks kujuteldav, tinglikult maja nimetust kandev ehitis, millele anname mängureeglitega realismiülese võime suunata arvestataval määral inimkonna edasist käekäiku. Näitus on ühtaegu mõtlemapanev, irooniline ja pöörane tekstikogum arhitektidelt, kes varem maailmalõpu teemadel pole pidanud sõna võtma.

Näitusel osalevad Anna-Liisa Unt, Arhitektuurikool, b210, Elina Liiva ja Helena Rummo, Johanna Jõekalda ja Artur Staškevitš, Kadarik Tüür Arhitektid, KUIDAS, Leonhard Lapin, LLRRLLRR, Margit Mutso ja Inke-Brett Eek, molumba, PART, PLUSS, Peeter Pere, Raoul Kurvitz, Stuudio Tallinn.

Fotol olev Pallase tekstiiliosakonna üliõpilaste Liisi Tamme ja Anett Niine koostöös b210 arhitektidega valminud RÜÜRUUM valiti New Yorgi ülemaailmse tekstiili- ja moeüliõpilastele suunatud Dorothy Waxmani preemiakonkursi finaali.

18. septembril 2021 toimuvad ringkäigud:
– eesti keeles kell 12
– vene keeles kell 14
Sissepääs muuseumipiletiga (6 või 4 eurot).

Muuseumi külastajal palume esitada kohapeal kas vaktsineerimispass, COVID-19 haiguse läbipõdemise tõend või negatiivne COVID-19 testitõend, mis on tehtud kuni 72h enne muuseumisse saabumist. Kohapeal kiirteste teha ei saa.