ELAV RUUM. Raul Kalvo andmepõhisest arhitektuurist ja ruumiloomest

Kolmapäeval, 3. novembril kl 18 peab arhitekt ja linnauurija Raul Kalvo Elava ruumi sarjas loengu andmetest, mis mõjutavad arhitektuuri- ja ruumiprotsesse.

Loengus tuleb juttu sellest, kuidas rakendada tarkvara nii, et see pakuks rohkem vabadust, mitte ei tooks kaasa uusi piiranguid. Nii linna kui ka üksikhooneid kavandades on tarkvara kasutamine käsitöisest lähenemisest tihtipeale tõhusam ja tulemuslikum. Teiseks räägib Raul Kalvo sellest, millist rolli mängivad andmed tänapäevastes ruumiteemalistes aruteludes ning kuidas aitavad need kaasa diskussiooni läbipaistvusele. Andmeid oskuslikult kasutades on võimalik ruumiotsuseid üsna tulemuslikult suunata. Näidetena saavad tähelepanu linnaplaneerimistasandi dokumendid nagu Tallinna Strateegia ja Tartu parkimisnorm.

Raul Kalvo on arhitekt, ettevõtte Inphysica Technology asutaja, Eesti Kunstiakadeemia digitaalse geomeetria õppejõud. Tema peamine huvi on ruumiliste andmetega seotud otsuste tegemine ning sellest lähtuv tarkvaraarendus. Levinuim neist on „Urban Network Analysis toolbox for Rhino”. Ta on seotud mitme liikuvusuuringu ja strateegiaprojektiga Eestis ning keskkonna tervisemõjude hindamisega Soomes. Lisaks teadustööle tegeleb ta projektidega sisearhitektuurist linnaehituseni.

Elav Ruum on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus muuseum tutvustab populaarses vormis siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleb publiku osalusel meie ehitatud keskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele ja täiendab muuseumi püsinäitust „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri”, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

Varasemad Elava Ruumi sarja kohtumised on järelvaadatavad arhitektuurimuuseumi Youtube kanalil.

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital.

Elav Ruum. Raul Kalvo
3. novembril 2021 kell 18 Rotermanni soolalaos
Sissepääs tasuta, vajalik COVID-19 vastu vaktsineerimise tõend ning meditsiiniline mask. Maskid on müügil ka kohapeal.

Lisainfo:
Carl-Dag Lige
carldag@arhitektuurimuuseum.ee
55 688 395

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo