Arhitektuurimuuseumi juunikuu on sündmusterohke(m)

Eesti Arhitektuurimuuseumis on avatud näitused Rotermanni soolalao kõigil neljal korrusel. Avakorrusel on püsinäitus „Elav ruum: sajand Eesti arhitektuuri“ koos ilmeka makettide väljapanekuga ning keldrisaalis igas eas uudishimulikele sobiv avastusnäitus “Uuri ruumi!”. Muuseumi teise korruse suures saalis ootab külalisi fotonäitus kolmest kesklinnast läbi ajaloo „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“ ning galeriikorrusel on kokkuvõttenäitus ühe eduka arhitektuuristuudio 30 aastast „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing“.

Kolmapäeval, 1. juunil on rahvusvaheline lastekaitsepäev. Järgides kultuuriminister Tiit Teriku ning Tartu Linnaajaloo Muuseumide direktori ja SOS lastekülade patrooni Sirje Karise üleskutset kutsume peresid sel päeval meiegi muuseumisse ilma piletit lunastamata. Tasuta saavad muuseumisse kõik pered ja teised, kes tulevad koos alaealise lapse või lastega. Rühmaekskursioonid ja tellitud programmid selle erandi alla ei käi.

Neljapäeval 2. juunil kell 18 on Kumus Leonhard Lapini loomingulisele pärandile pühendatud vestlusõhtu. Lapinist kunstniku, arhitekti kui ka luuletajana räägivad arhitekt Margit Mutso, luuletaja Jürgen Rooste ning Eesti Kunstimuuseumi direktor, kunstiajaloolane Sirje Helme. Vestlust juhib Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor, arhitektuuriajaloolane Triin Ojari.

Reedest pühapäevani, 3., 4. ja 5. juunil osaleb Eesti Arhitektuurimuuseum taas vanalinnapäevade programmis. Kavas on neli ekskursiooni, täpsema kava leiate siit:

Erandkorras on seekord teisipäeval, 7. juunil kl 18 loeng sarjas „Elav ruum“. Muuseumi suures saalis eksponeeritava fotonäituse „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“ laiendusena peab Jaak Juske loengu Tallinna kesklinnast ajaloolase pilgu läbi. Juske teeb ajarännaku Vene turult Heinaturule, rääkides vanade fotode abil Tallinna südalinna muutumistest ajas ning piilub ka tulevikku, mida ei saabunud. Loengule pääseb tasuta.

Kolmapäeval, 8. juunil kell 16.30 algab Triin Ojari kuraatorituur näitusel „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing“. Osalemine muuseumipiletiga.

Esmaspäeval ja teisipäeval, 20. –21. juunil ootame lapsi linnalaagrisse. Varasuvine linnalaager on inspireeritud arhitektuurimuuseumi näitusest “Linnapilt”, kus uurime, kuidas meile tuttavad kohad kodulinnas on erinevatel aegadel välja näinud. Rohkem infot leiate siit.

Teisipäeval, 21. juunil toimub näitusega „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing“ kaasnev Avatud Majade 70. tuur Jõelähtme golfikeskusesse. Golfi kui siinmail uue spordiala populaarsuse tuules ehitati Siim & Kreisi projekti järgi Jõelähtmele efektne klubihoone, praegu tuntud kui International Baltic Golfmarina. Külastame nii Kultuurkapitali preemiaga pärjatud klubihoonet kui ka golfivillade rajooni. Piletid (12.-) peatselt Piletilevist.

Muuseum on juunis avatud tavalisel ajal, teisipäevast pühapäevani kell 11–18. Nelipühal 5. juunil on muuseum suletud, 22. juunil suletakse muuseum kell 15 ning võidupühal ja jaanipäeval, 23. ja 24. juunil on muuseum kinni.

Eesti Arhitektuurimuuseumi muuseumipood ja ka e-pood on varustatud parima arhitektuuri- ja linnapildi teemalise kirjandusega. Pood on avatud samal ajal kui muuseum, e-poe link avaneb teile sobival ajal siin: https://www.arhitektuurimuuseum.ee/pood/.