ELAV RUUM. Jaak Juske räägib peatänavatest ajaloolase vaates

ELAV RUUM. Jaak Juske

Teisipäeval, 7. juunil kl 18 Rotermanni soolalaos

Sissepääs tasuta
Loengusarja toetab Eesti Kultuurkapital

Arhitektuurimuuseumi suures saalis eksponeeritava fotonäituse „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“ laiendusena peab Jaak Juske loengu Tallinna kesklinnast ajaloolase pilgu läbi. Juske teeb ajarännaku Vene turult Heinaturule, rääkides vanade fotode abil Tallinna südalinna muutumistest ajas ning piilub ka tulevikku, mida ei saabunud.

Jaak Juske on ajaloohuviline poliitik, publitsist, XIV Riigikogu liige ning ajalooõpetaja. Ta on kirjutanud Tallinna, Tartu, Narva, Pärnu ja Eesti ajaloost ning teinud rohkelt ajaloomatku, koostanud näituseid ja esinenud raadio- ja telesaadetes.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi.

Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele „ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri“, mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. ja 21. sajandi.

Kõik Elava ruumi loengud on järelvaadatavad muuseumi Youtube’i kanalil.

 

 

    Muuseum on avatud:
    T – P 11:00 – 18:00
    E suletud

    29. ja 31. märtsil on muuseum suletud!

    Liitu meililistiga

  • Rotermanni soolaladu

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo