Kuraatorituur Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavate näitusel 14. mail kell 14

Aare Olanderi koostatud väljapanekul näeb kolme Eesti linna kesksete tänavate ja väljakute muutumise viimase pooleteise sajandi jooksul – alates ajast, kui fotograafid jäädvustasid esimesed meieni jõudnud linnavaated.

Tallinna vaated hõlmavad Viru ja Vabaduse väljakut ning neid ühendavaid Pärnu maanteed ja Estonia puiesteed. Tartu vaated on kesklinna alast, mis jääb Raekoja platsi, Emajõe ning praeguse Riia ja Ülikooli tänava vahele. Pärnu vaated ulatuvad väljakust praeguse Endla teatri ees ajaloolise Endla teatri esise väljakuni.

Fotokollektsionäär ja fotoraamatute autor Aare Olander on valikut tehes põhirõhu pannud võimalikult vanadele, kuid kvaliteetsetele fotodele. „Valisin eeskätt need, mida pole varem publitseeritud,“ põhjendas ta.
Nii Tartus kui ka Pärnus (vähem ka Tallinnas) muutsid 1941. ja eriti 1944. aasta sõjapurustused näitusega hõlmatavaid piirkondi pea tundmatuseni. Seega peaks näitus külastajatele pakkuma tublisti avastamisrõõmu.

Kuraatorituurile pääseb muuseumipiletiga.