Muuseumipäeva ja -öö nädal arhitektuurimuuseumis

Sel nädalal tähistab Eesti Arhitektuurimuuseum nii muuseumipäeva kui ka muuseumiööd, toimub sarja Avatud majad tuur Noblessneris ning avame uue näituse „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing” koos kataloogi esitlusega Arhitektuuristuudio Siim & Kreis tehtud töödest.

Eesti Arhitektuurimuuseum võõrustab rahvusvahelisel muuseumipäeval 18. mail muuseumikülastajaid tasuta. Ootame huvilisi püsinäitusele „Elav Ruum: sajand Eesti arhitektuuri“, igas vanuses uudishimulikke rõõmustavale „Uuri ruumi!“ avastusnäitusele muuseumi võlvkeldris ja Aare Olanderi koostatud fotonäitusele „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“. Muuseum on avatud kell 11–18. Muuseumi toetuseks saab teha ostu muuseumipoest.

Neljapäeval, 19. mail kell 16 algab muinsuskaitsja Robert Treufeldti juhitud 68. Avatud majade sarja tuur ajaloolisesse Noblessneri laevatehasesse. Sellele ekskursioonile on saadaval veel Piletilevis mõni pilet.

Reedel, 20. mail kell 17 avame muuseumi galeriikorrusel Triin Ojari kureeritud näituse „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing” ja esitleme kataloogi arhitektuuristuudio Siim & Kreis töödest. Näitus tutvustab Eesti arhitektuuri lähiajalugu ühe büroo arhiivi abil – arhitektuurikonkursside rohkust, üleminekuaja kõrgelennulisi ideid, uute hoonetüüpide nagu pangad või autokeskused tulekut.

Laupäeval, 21. mail on muuseum avatud kl 11 alates. Vaadata on näitused soolalao kõigil neljal korrusel: püsinäitused “Elav ruum: sajand Eesti arhitektuuri” ja “Uuri ruumi!”, muuseumi suures saalis „Linnapilt. Tallinna, Tartu ja Pärnu peatänavad“ ja galeriikorrusel „Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing“.

Laupäeva õhtul kell 18–23 tähistame muuseumiööd „Öös on unistusi“. Lisaks näituste ja muuseumipoe külastusele saavad nooremad külastajad meisterdada endale „unistuste kodu“ või voltida maja. Meenutades arhitekti ja kunstnikku Leonhard Lapinit pakume mängida tema graafilise lehe „Arhitektuurisajandi male“ põhjal loodud mängu. Samuti kutsub õnnemäng „Iga loos võidab!“

Rotermanni soolalaos ees on muuseumiööl avatud toidubuss ning soolalaos saab saab juua vett ning kohvi-teed-kakaod ning mekkida soolapulki ja soolakaramelli.

Lisainfo:

Triin Ojari
Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor
Tel 5059120