Ilmus kataloog “Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing”

Arhitektuurimuuseum kirjastas uue raamatu, “Rutiin ja plahvatus. Siim. Kreis. Ausing” annab põhjaliku ülevaate Eesti ühe tuntuma arhitektuuribüroo Siim ja Kreis loomingust.
Ligi 30 aastat tegutsenud büroo asutasid 1993. aastal noored arhitektid Andres Siim, Hanno Kreis ja Kristel Ausing ning ligi 30 tegutsemisaasta jooksul kavandati arvukalt hooneid, mis kujundavad tänase Eesti linnapilti: büroosid, kaubamaju, laohooneid, autokeskuseid. Sama olulisel kohal olid eramud ja kortermajad. Nende tuntumateks töödeks on Nissani keskus Tallinnas, Jõelähtme golfiklubi, Tallinna uus kohtumaja, Tartu Tamme staadioni tribüünihoone ja Raatuse tänava ühiselamu Tartus. Veelgi rohkem jäi ehitamata – Siim & Kreis kogusid juba varakult kuulsust arvukate konkursiprojektidega, mille hoogsat mõttelendu ja graafiliselt peent joont võib täna vaid imetleda.
Büroo aastate jooksul tehtud olulisemate tööde albumit saadavad kunstiteadlase Karin Pauluse põhjalik artikkel Siimu, Kreisi ja Ausingu loomingust ning hea kolleegi Emil Urbeli värvikas meenutus üleminekuaja arhitektuurielust.
Kataloogi koostasid Triin Ojari ja Karin Paulus, kujundas Jan Tomson.
Muuseumipood on koos muuseumiga avatud teisipäevast pühapäevani kell 11-18.
E-pood teile sobival ajal, raamatu leiate siit: