Kutse Euroopa rohelist kokkulepet ellu viima

Arhitektuur saab aidata kliima- ja keskkonnakriisiga toime tulla ja selleks kutsub Euroopa arhitektuuriplatvorm LINA selle eesmärgi nimel arhitekte ja kõiki teisi ruumispetsialiste esitama oma ideid, projekte või tavasid. Tööde esitamise tähtaeg on 12. september 2022, rohkem lugege siit: https://lina.community/

Esitatavad tööd võivad olla kas jätkusuutlikud praktikad, kriitilised analüüsid või sotsiaalprojektid, suund on jätkusuutlike, ringmajanduslike ja puhaste praktikate poole. Žürii valib välja 15 tööd, mille edasiarendusi LINA toetab ning autoreid ja nende töid erinevates Euroopa paikades tutvustab.

Eesti Arhitektuurimuuseum kuulub LINA (Learn, Interact and Network in Architecture) võrgustikku koos teiste Euroopa arhitektuurimuuseumide, ülikoolide, uurimisvõrgustike, sihtasutuste, triennaalide, biennaalide ja muude arhitektuuriorganisatsioonidega, mis aitavad suurtel ideedel kuuldavaks saada.

LINA programmi juhivad Matevž Čelik ja Ljubljana (Sloveenia) ülikooli arhitektuuriteaduskond, LINA on järg Future Architecture platvormile.