#Uudishimupäev


#Uudishimupäev
on tähtis päev, mil Eesti Arhitektuurimuuseum ühineb president Alar Karise suurepärase algatusega. Muuseum kui mäluasutus, kultuuriasutus ja haridusasutus on parim paik uudishimutsemiseks ja me ei pelga vanarahvatarkust, et uudishimu teeb ruttu vanaks.

Esimene soovitus igas vanuses uudishimulikele on püsinäitus „Uuri ruumi!“. 115-aastase Rotermanni soolalao võlvkeldrisse loodud keskkond pakub elamusi erinevatele meeltele, suunates kõiki huvilisi arhitektuuri nii nuusutama, katsuma kui kogu kehaga kogema. Suur on valguskujunduse roll, valguse ja varjude mängus joonistuvad välja soolalao vanad võlvid ning punastest tellistest sambad – kõik muide kaetud alatise soolaka kihiga.

Koos muuseumi ruumides tegutseva Arhitektuurikooli õpetajate ja õpilastega valminud näitus on nii hea, et tõi soolalattu Suure Muuseumiroti. Vaadake ka ERRi noore reporteri lugu: https://lasteekraan.err.ee/1033891/nova-uuri-ruumi ja tulge ise ka uudistama.

Folklorist Risto Järv on toonud teadmishimu teemaliste sõnamiste seast välja järgmise: “Silm ei saa täis nägemisest ega kõrv kuulmisest.“ Tulge uurige muuseumi  püsinäitusel „Elav ruum“ 20. ja 21. sajandi Eesti arhitektuuri ja kasutage võimalust, et meie muuseumis on ka mõned sõrmedega vaadatavad maketid. Kindlasti mängige otsimismängu, sest mängimine on üks õppimise viise.

Otsimismängul on ka auhinnad – saab Kalevi kommi ja arhitektuuriteemalisi postkaarte.

Eesti Arhitektuurimuuseumi Facebooki lehel ootame tuvastama arhitektuurifotosid erinevatest aegadest.

Muuseum on sel neljapäevalgi lahti kell 11–18.