(H)ARUTUS: kallis toasoe

Eesti Arhitektuurimuuseumi vestlussarja „(H)ARUTUS“ keskmes on ühiskonnas aktuaalsed ruumikultuuri ning arhitektuuriga ristuvad teemad. Muuseumis saavad kokku eri elualade eksperdid, kes püüavad kõnealuse teema lahti harutada ning oma eriala vaatevinklist lahendusi pakkuda.

22. novembril (h)arutatakse teemat „Kallis toasoe“ ehk energiakriisi üle, vestluse fookus on ehitus- ja projekteerimisvaldkonnal. Mida saab arhitekt ära teha, et majad oleksid energiatõhusamad ning inimesed ei peaks silmitsi seisma niivõrd suurte kütteprobleemidega? Milline on kõige optimaalsem viis vanade hoonete kasutamiseks? Ühtlasi (h)arutame, kui vabad käed on üldse arhitektil ja inseneril, arvestades ehitusseadustikuga ette määratut.

Hoonete energiatõhusust ning arhitektuuri tähtsust energiakriisis lahkavad arhitekt Mihkel Tüür (Kadarik Tüür Arhitektid), hoonete olelusringi ekspert Anni Oviir Tallinna Tehnikaülikoolist ning Ramon Rask, vandeadvokaat energeetika ja ehitus-kinnisvara valdkonnas. Vestlust juhib arhitekt, Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriosakonna juhataja Sille Pihlak. Kõik (h)arutajad analüüsivad oma ekspertiisist lähtuvalt, milline on ideaalne energiatõhus hoone nii täna kui ka homme.

Seekord (H)arutus on ka soojendus järgmisel päeval, 23. novembril toimuvale Eesti Arhitektide Liidu ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse korraldatud rahvusvahelisele konverentsile “Rohepöörde väljakutsed ruumiloomes” Viimsi Artiumis.

(H)arutus „Kallis toasoe“ algab 22. novembril kell 18 Rotermanni soolalaos (Ahtri 2).
Üritus on tasuta.

(H)arutuse sarja toetab Advokaadibüroo RASK.

Täname Kultuurkapitali.

Arutuse lõpetame veinilaua ääres.

Lisainfo: Grete Tiigiste
Telefon: 6257002
E-post: grete.tiigiste@arhitektuurimuuseum.ee