Avatud Majad 78. Noor Viimsi

Avatud Majade sarja 78. arhitektuurituur viib Viimsisse, vaatame uusi haridusasutusi.

Kohtumispaik: 30. mail kell 15 Viimsi Gümnaasiumi ees (Tammepõllu tee 2, Haabneeme)
Teejuht: Grete Tiigiste (Eesti Arhitektuurimuuseum)
Rühma suurus: 30
Piletid hinnaga 12 eurot Fientas

Rannaküladest ja endise kalurikolhoosi keskusest välja arenenud Viimsi vald on 2000. aastate algusest paisunud kui steroidide peal. Valla keskusesse Haabneemesse, Randvere tee äärde on rajatud ridamisi uusi hooneid, mis on mõeldud jõuka valla avalikke huve teenima, olgu siis koolimajade või kultuuriasutustena. Avatud Majade järjekordsel tuuril põikame neist osadesse sisse.

Alustame ringkäiku Viimsi riigigümnaasiumi puithoonest (KAMP Arhitektid), mis 2018. aastal uksi avades oli esimene omataoline Harjumaal. Edasi liigume Viimsi Artiumisse (Kavakava), millest on vähem kui aastaga saanud kultuurielu tõmbekeskus, kus muuhulgas mängitakse teatrietendusi, eksponeeritakse kunsti või võõrustatakse riigipäid. Tutvume Viimsi huvikoole majutava Artiumi siseruumide ning klindinõlvale paigutatud välialadega, mida tutvustab arhitekt Indrek Peil.

Järgmiseks suundume naabermajja Haabneeme kooli (Arhitektuuribüroo Emil Urbel), mille laiendatud õppekompleksis toimetavad ka lasteaed ja eelkool. Tuuri lõpetame Viimsi koolis (AET-Arhitektid), mis valmis aastal 2006, olles toona kõige moodsam koolihoone Eestis.

Seekordne jalutuskäik kestab orienteeruvalt 2,5 h.

Iga Avatud Majade sarja ekskursioonil osaleja saab sama piletiga ühe korra külastada ka Eesti Arhitektuurimuuseumi näituseid Rotermanni soolalaos, Ahtri tn 2.

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital
Piletid müügil Fientas
Hind 12 eurot
Kohtade arv: 30
Lisainfo: Grete Tiigiste
Tel: 6257002
E-post: grete.tiigiste@arhitektuurimuuseum.ee