Keraamilise vormiseikluse töötuba 4. novembril

Laupäeval, 4. novembril kell 12 ootame algkooliõpilasi Eesti Arhitektuurimuuseumi saviprintimise töötuppa, mis on seotud galeriikorruse näitusega “Keraamika kannab”.

Üheskoos 8-13 aastastega disainime 3D-prinditud keraamilisi objekte ning õpime uusi teadmisi ka arhitektuurist ja tehnoloogiast. Töötoa eesmärk on arendada vormitaju ning jõuda ühiselt katsetades mitme põneva objektini, kus loomine saab alguse arvutiprogrammist ning mis valmib 3D saviprinterit kasutades.

Savist 3D-printimine erineb tavapärasemast plastikust printimisest, sest kõik, mis kohe hästi välja ei tule, on lihtsasti taaskasutatav. Sama materjali saab mitu korda uuesti printida. Samuti on need kuivamise ja ahjus küpsetamise järel üsna tugevad. Üllatusmomente jagub veelgi.

Töötuba juhendavad arhitektid Linda Li Arro ja Martin Melioranski.

Kõiki osalejad ootame, ka koos oma vanematega, nädal hiljem, 11. novembril toimuvale näituse “Keraamika kannab | Loading Ceramics” kuraatorituurile, mida viivad läbi Martin Melioranski ja Lauri Kilusk. Siis saab kätte ka keraamikaks muudetud savi 3D prindid.

Keraamika eksperttuge pakuvad Lauri Kilusk, Jaan August Viirand.
Toetajad on Eesti Kunstiakadeemia 3DL ja keraamika töökoda.

Töötoa hind on 15 eurot.
Rühma suurus kuni 12 last.
Palume hiljemalt 3. novembriks Fientas pilet osta.
Lisainfo: info@arhitektuurimuuseum.ee