Kuraatorituur näitusel “Keraamika kannab” 11. novembril kell 14

Ootame laupäeval, 11. novembril kell 14 kuraatorituurile näitusel „Keraamika kannab | Loading Ceramics“, teejuhiks Martin Melioranski ja Lauri Kilusk.

Vaid pühapäeva, 12. novembrini avatud näitus tutvustab Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna 3DL ja keraamika osakonna rahvusvahelise lühiresidentuuri tulemusi, mis sünteesivad kriitilist ruumimõtet materjali ning parameetrilise kihtlisandustehnoloogiaga. Selle ettevõtmise fookus oli koostööroboti abil savi 3D printimisel, et ümber- ja taasmõtestada arhitektuuri „tugisammas”– selle kandeelemendi pikk ajalooline muutumine on ehitatud keskkonnas jälgitav nii otseselt füüsilisel kujul kui ka kultuuriliselt koostöös teiste erialade ning tehnoloogiate arenguga.

Lihtsustatud kujul võib selle kokku võtta minimeerimise ja maksimeerimise probleemina – kuidas on võimalik olukorras, kus kaasaegsed ehitised eeldavad võimalikult vähese materjalikuluga ja lihtsasti valmistatavate tugikonstruktsioonide olemasolu, jõuda selle elemendi terviklahenduses kõiki kaasatud erialasid uudse tulemuseni viivate mõtete sümbioosini? Eesmärk on (taas)avastada (ositi unustatud) kandesüsteemi varjatud potentsiaalid kaasaja kontekstis läbi eksperimentaalsete keraamiliste postide ja sammaste.

Laupäeval saavad nädala eest toimunud Keraamilise vormiseikluse ehk 3D saviprintimse töötoas osalenud kätte isetehtud ja nüüd keraamikaks muudetud tööd.

Näituse toetamise eest suur tänu, Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Kultuurkapital.