Interior design of the Composers’ house in Tallinn

Vello Asi, ca 1960–1964. EAM 4.14.4

The drawing by interior designer Vello Asi depicts a view of the vestibule of the Composers’ House (architects Udo Ivask and Paul Härmson, completed 1964) located on Lauter Street in Tallinn – straight from the street through a big window. The aerial-looking interior with eye-catching low-sitting furniture is designed in the spirit of the 1960s. As was characteristic of the era, the interior designers picked up pointers from Nordic architecture literature that had just become accessible. This new approach to interior design valued open space, horizontal lines and light furniture that could be moved around with ease; it also favoured an inclusive environment to facilitate spending time in passable rooms. The drawing made with ink and watercolours was acquired by the museum in 2017. Text: Sandra Mälk


Veel: , , ,



    Opening times:
    Tue – Sun 11 a.m – 6 p.m
    Mon closed

    On February 23rd the museum is open until 3 p.m, closed on February 24th!

    Join the newsletter

  • ROTERMANN SALT STORAGE

    icon-youtubeicon-instagramF

    covid safe logo