Reedel, 11. septembril avatakse Arhitektuurimuuseumis TAB 2015 peanäitus “Keha ehitus. Body Building”

Teadus, tehnoloogia ja uued materjalid kohtuvad Eesti Arhitektuurimuuseumis

11. septembril kell 19.30 avatakse Arhitektuurimuuseumis rahvusvahelise Tallinna Arhitektuuribiennaali TAB 2015 peanäitus “Keha ehitus. Body Building”.

Peatselt algav kolmas Tallinna Arhitektuuribiennaal TAB kannab pealkirja “Isejuhtiv linn”. TAB alustab uut peatükki Tallinna linnaehituse mõtestamises ja visualiseerib võimalusi, mida uue tehnoloogia vahendid pakuvad. Biennaali kuraatoritekollektiivi juhib arhitekt ja linnaplaneerija Marten Kaevats, biennaali korraldab Eesti Arhitektuurikeskus.

Vetikajakk, Julia Körner.

Vetikajakk, Julia Körner.

„Keha ehitus. Body Building“
Seekordse TABi peanäitus “Keha ehitus. Body Building” vaatleb tänapäevase ehituskunsti hübriidsed ilminguid, kus omavahel põimuvad tehnoloogia, teadus ning uued materjalid. Vähem või rohkem kontrollitud süsteemsed suhted võimaldavad kujundada uusi nähtusi meie elukeskkonna jaoks. Nähtuseid, mis otsivad justkui tasakaalu kontrollimatu ja kontrollitava – keha ja ehituse – vahel.

Uudne ehituskunst on väljumas arhitektuuri tavapärastest piiridest. Niinimetatud isejuhtivad intelligentsed süsteemid, kus nii teadus kui ka kunst on dialoogis teoreetiliste ja füüsiliste nähtustega, loovad uusi esteetilisi ning ruumilisi kvaliteete. Kõik see hakkab meie elukeskkonda mõjutama juba lähitulevikus.

Arhitektuurimuuseumi peasaalis toimuval näitusel osaleb kümme rahvusvahelist arhitektuuristuudiot nii oma prototüüpide kui ka installatsioonidega.

Näitus jääb muuseumi suures saalis avatuks 11. oktoobrini.

Osalejad:
Achim Menges, Moritz Dörstelmann, Raul Kalvo, Andres Sevtšuk, Marjan Colletti, Kadri Tamre, Igor Siddiqui, Julia Körner, Robert Vierlinger, Adam Orlinski, Moritz Heimrath, Carlo Ratti, Bruno Juricic, Tom Wiscombe, Roland Snooks, Robert Stuart-Smith.

Kuraatorid: Sille Pihlak, Siim Tuksam

Näituse raames annab tantsukunstnik Maarja Tõnisson muuseumi suures saalis 17.09. ja 1.10. kl 19 kaks tantsuetendust. Piletid Piletilevist ja Arhitektuurimuuseumist.

***

Tallinna Arhitektuuribiennaal 2015
Korraldaja: Eesti Arhitektuurikeskus
Produtsent: Anu Lill anu@arhitektuurikeskus.ee, 520 4584
Press: Maris Hellrand press@tab.ee, 5620 1118
Lisainfo: www.tab.ee ja www.arhitektuurimuuseum.ee

Arbour No.1. The Raw and the Synthetic. Atelier Bruno Juricic

Arbour No.1. The Raw and the Synthetic. Atelier Bruno Juricic