Avatud Majad nr 42: EKA uus maja

14.09.2018 kell 16:00-18:00
Grupijuhid arhitektid Toomas Paaver ja Koit Ojaliiv
Grupi suurus 35
Eesti keeles
Kogunemine EKA peaukse ees, Põhja pst 7, Tallinn

GRUPP ON TÄIS!
Osalemine: 10€ (tasumine ainult arve alusel)

Kõigile registreerunud osalejatele nime alusel ühekordne tasuta sissepääs Eesti Arhitektuurimuuseumi!

Rauaniidist Eesti Kunstiakadeemiani
Äsja avati Eesti Kunstiakadeemia uus kodu legendaarses tehasehoones Kalamaja serval. Erinevatel aegadel nii Rauaniidi, Punase Koidu kui ka SUVA suka- ja sokivabriku nime kandnud tööstusansambel loodi uueks KUU Arhitektide (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, filosoof Eik Hermann) kavandite alusel. Uude haridus- ja loomelinnakusse toodi kokku EKA erinevad osakonnad, mis olid seni laiali pillutatud üle linna. Eesti peamise arhitektuuri-, disaini- ja kunstiülikooli jaoks algab sellega uus ajastu.

Milline aga on EKA uus maja ja selle arhitektuur? Kuidas põimuvad siin ajalugu ja tänapäev? Kuidas mõjutab EKA hoone ümbruskonna linnaruumi arengut tervikuna? Neile küsimustele otsime vastuseid ekskursiooni käigus, kus lisaks Koit Ojaliivile (KUU Arhitektid) jagavad kommentaare uue hoone arhitektuurivõistluse lähtetingimuste koostaja, arhitekt Toomas Paaver ning EKA kommunikatsioonijuht Solveig Jahnke.

Lisainfo info@arhitektuurimuuseum.ee, 625 7000

Ekskursioon saab teoks koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga

Sarja toetab Eesti Kultuurkapital

Foto Tõnu Tunnel/Eesti Kunstiakadeemia