Laupäeval, 24. novembril kl 14 ringkäik näitusel „100 ehitist – sada aastat. Eesti lugu ehitistes. 1918-2017” kuraator Leele Väljaga

Laupäeval, 24. novembril kl 14 toimub ringkäik kuraator Leele Väljaga näitusel „100 ehitist – sada aastat. Eesti lugu ehitistes. 1918-2017”, mis annab ülevaate viimase saja aasta märgilistest hoonetest Eestis.

“Eestis on ehitatud aastatuhandeid. Rohkem vajaduse, vahel ka ilu pärast. Viimane sada aastat on andnud lõviosa meie tänastest ehitistest,” ütleb näituse kuraator, arhitektuuriloolane Leele Välja. „Lihtne oleks olnud valida iga kümne aasta kohta kümme parimat objekti, minnes aga raskemat teed – iga aasta kohta midagi – on meil palju selgemalt kirjas Eesti lugu. Lugu ehituses, majanduses, poliitikas toimunust. Valiku tegemisel peeti silmas geograafilist, materjalipõhist ja tüpoloogilist mitmekesisust,” lisas Välja.

Iga ehitise kohta on lühike ülevaatlik tekst ja fotod, nii tänapäevased kui ajaloolised. Lisaks on iga aasta kohta tausta loomas mõned olulisemad sündmused Eesti poliitika, kultuuri- ja majanduselu kohta, eriline tähelepanu on ehitusvaldkonnal.
Näitusega kaasneb ka 224-leheküljeline samanimeline rikkalikult illustreeritud raamat.

Eesti Vabariigi sajandal aastal teostunud projekti algatajateks olid Eesti Ehitusettevõtjate Liit ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit.

Näituse tegijad:
– Tekstide autorid: Toomas Kään, Epp Lankots, Maris Mändel, Triin Ojari, Karin Paulus, Sander Sein, Robert Treufeldt, Madis Tuuder, Leele Välja, Mait Väljas.
– kuraator: Leele Välja
– graafiline kujundus: Andres Tali
– ruumiline kujundus: Johan Tali

Näitus jääb avatuks avatuks 2. detsembrini 2018.

Ekskursioonil osalemine muuseumipiletiga.