67. Välkloeng: Võrdõiguslik ruum?

Eesti Arhitektuurikeskus kutsub kõiki 18. aprillil kell 18 Eesti Arhitektuurimuuseumisse Välkloengule, mida modereerib Ingrid Ruudi.

Ruum ei ole seekord fookuses kui arhitektuurne vorm või mahuti, vaid ka mõneti laiemas mõttes – ruum kui tegutsemisvõimaluste väli. Kui mõelda meie praegustele tõekspidamistele, harjumustele, mõtte- ja komberuumile, siis kust tulevad ja millel põhinevad meie hoiakud soosuhete asjus? Millised on kellegi tegutsemisvõimalused meie ühises ruumis, mis seda mõjutab ja mis piirab? Kas kõigil on ühevõrra ruumi?

Välkloeng “Võrdõiguslik ruum?” laiendab Eesti Arhitektuurimuuseumis kuni maikuuni avatud näituse “Oma tuba. Feministi küsimused arhitektuurile” teemasid, avades nende laiemat ühiskondlikku, ajaloolist ja juriidilist tausta.

MODERAATOR
Ingrid Ruudi

ESINEJAD
Merili Metsvahi, folklorist
Johanna Ross, kirjandusteadlane
Liiri Oja, õigusteadlane
Kristi Grišakov ja Anni Müüripeal, urbanistid
Ruth-Helene Melioranski, disainer

Välkloengut toetavad meie head partnerid Velux ja Eesti Kultuurkapital.

Flo Kasearu “Ruumilised suhted”. Kohaspetsiifiline teos, 2019. Foto Reio Avaste.