Eesti kommunismiohvrite memoriaali konkursi võidutöö makett jõudis muuseumisse

Foto: Martin Siplane / Eesti Arhitektuurimuuseum

Reedel 21. augustil näeb Rotermanni soolalaos muuseumikogu värsket lisandust – Eesti kommunismiohvrite memoriaali maketti.

Makett on osa 2016. aastal toimunud kommunismiohvrite memoriaali ja ohvitseride mälestusmärgi ideekonkursi võidutööst „Teekond“. Selle autorid on Kalle Vellevoog, Jaan Tiidemann, Tiiu Truus, Martin Prommik ja Lidia Zarudnaja arhitektuuribüroost JVR. Maketi autor on arhitekt Kalle Vellevoog.
Eesti Mälu Instituut ja Eesti Arhitektuurimuuseum esitlevad 21. augustil kell 15 Eesti kommunismiohvrite memoriaali albumit, kus on põhjalik valik fotosid memoriaalist, samas on kirjas ka lühiülevaade kommunistliku režiimi terrorist Eestis ning Maarjamäe mälestusala kujunemisloost. Piltide autorid on arhitektuurifotograaf Arne Maasik ja droonioperaator Martin Siplane.
Memoriaali kunstilisest lahendusest ja arhitektuursest omapärast räägivad üks memoriaali autoritest arhitekt Kalle Vellevoog (JVR arhitektid), kunstnik Kirke Kangro (Eesti Kunstiakadeemia) ja ajaloodoktor Meelis Maripuu (Eesti Mälu Instituut).
Esitlusel saab albumit osta soodushinnaga