Ootame Muuseumiööle – Võta aega, tõtta aeda!

Eesti Arhitektuurimuuseum kutsub Muuseumiööl suve pikendamise näitusele „Suvila! Puhkus ja arhitektuur Eestis 20. sajandil“ ja koostöös Tallinna Botaanikaaia aednikega sisustatud kasvuhoonesse saama soovitusi aia nautimiseks.
Suvitamine ja suvilakultuur, sealhulgas arhitektuur ja suvilaehitus pakub väga paljudele äratundmisrõõmu ja rohkelt avastamisvõimalusi. Moodsa suvilaarhitektuuri ülevaatele lisaks näeb suvituskultuuri-näitusel aianduskooperatiive, asutuste puhkekodusid ning lastelaagreid, mis juba on paljude näitusekülastajate mälestused taas elavaks muutnud.

Rotermanni soolalaos on Muuseumiööl avatud ka enneolematu arhitektuurikoomiksi näitus „Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid“, 2019. aasta Suure Muuseumiroti pälvinud lastele ja lapsemeelsetele mõeldud avastusnäitus „Uuri ruumi!“ ning püsinäitus „Elav ruum“ koos makettide ja ajaseinaga.

Algusega kell 19 ja 20 räägib kasvuhoone juures Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Ave Visnapuu potipõllundusest suvilas. Traditsiooniliselt mahub muuseumiöhe Rotermanni soolalao otsimismäng ja meisterdamislauake. Õhtu otsa on avatud raamatulett, kus muuseumitrükistel on soodushinnad ning üllatusterohke „Iga loos võidab!“

Toidukaravan Bee pakub suvilassegi sobivat, kvaliteetset kohalikku päritolu sööki.
https://www.facebook.com/beetoidukaravan/

Muuseum Rotermanni soolalaos on tasuta avatud kell 18-23.

Foto Evert Palmets