Arhitektuur loeb! Meie e-pood on alati avatud!

Eesti Arhitektuurimuuseumi üks ülesandeid on välja anda ehitatud keskkonda tutvustavaid ja selle üle mõtlema kutsuvaid raamatuid.

Värskeim omatrükis on näituse “Prognoos ja fantaasia: piirideta arhitektuur 1960.–1980. aastatel” kokkuvõttena inglisekeelne kataloog “Forecast and Fantasy: Architecture Without Borders, 1960s–1980s”. Koostajad Andres Kurg ja Mari Laanemets, kujundas Indrek Sirkel.

2022. aastal kirjastas muuseum Carl-Dag Lige monograafia „Betoonist võlutud. Ehitusinsener August Komendant“, koos näitusega „Rutiin ja plahvatus. Siim.Kreis. Ausing“ valmis kataloog arhitektuuristuudiost Siim&Kreis, autoreiks Triin Ojari ja Karin Paulus. Ning valmis sai eestikeelne arhitektuurikoomiks „Brüsel“, François Schuiten ja Benoît Peetersi graafiline romaan Anu Lutsepa tõlkes valmis muuseumi jaoks esmakordselt ühisrahastuskampaania toel.

Kõik muuseumi värsked ja ka varasemad trükised ning uuem arhitektuurikirjandus on müügil Eesti Arhitektuurimuuseumis ja ka muuseumi e-poes.