Kuraatorituur näitusel “Prognoos ja fantaasia: piirideta arhitektuur 1960.–1980. aastatel”

Laupäeval, 28. jaanuaril kell 14 algab esimene avalik kuraatorituur suurnäitusel “Prognoos ja fantaasia: piirideta arhitektuur 1960.–1980. aastatel”.

See näitus uurib tulevikuutoopiate, ennustuste ning arhitektuuri- ja kunstifantaasiate kohtumispunkti 1960.–1980. aastatel. Näituse kuraatori Andres Kure sõnul on omamoodi 20. sajandi traditsioon, et arhitektuur ja kunst otsivad seoseid omavahel. Üks selle näituse taotlusi on siin näidata seda paljusust, mis tollal eksisteeris, ja mitte kedagi kõrvale jätta.

Näitusel on ligi 200 tööd 30 kogust, teiste seas onesindatud arhitektid, kunstnikud ja rühmitused: Archizoom, Yuri Avvakumov, Alexander Brodsky & Ilya Utkin, Igor Dřevíkovský & David Vávra, Dviženie, Stano Filko, István B. Gellér, Anna Halprin Jozef Jankovič, NER, Tiit Kaljundi, Jevgeni Klimov, Mari Kurismaa, Kai Koppel, Vilen Künnapu, Leonhard Lapin, Hardijs Lediņš, Avo-Himm Looveer, Kirmo Mikkola, Stefan Müller, Jüri Okas, OHO, Ain Padrik, Alessandro Poli, László Rajk, Toomas Rein, Sirje Runge, Superstudio, Tõnis Vint jt.

Andres Kurg on Eesti Kunstiakadeemia vanemteadur ja arhitektuuriteooria professor. Tema uurimistöö fookuses on 1960.-1980. aastate Nõukogude Liidu arhitektuur ja disain, selle seosed tehnoloogia ja igapäevaelu muutuste ning alternatiivsete kunstivooludega.

Sissepääs muuseumipiletiga.