Kuraatorituur postmodernistliku eramuarhitektuuri näitusele

Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980. aastatel

Triin Reidla kuraatorituur näitusele „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980. aastatel“ on laupäeval, 17. veebruaril kell 14.

Näitusel näeb postmodernismi julges ja mänglevas vaimus kujundatud – toonase sõnaga öeldes – individuaalelamuid. Kuraator Triin Reidla sõnul leiab postmodernistlikke eramuid pea igas Eesti nurgas. Rotermanni soolalao näituse keskmes on eelkõige neli elamuala, mis on kavandatud 1970. aastate lõpust kuni 1991. aastani: Rehe tänava piirkond Viljandis, nn Arhitekti linnaosa ja Ihaste Tartus ning Ilmandu küla Tallinna külje all.

Triin Reidla sõnul hakatakse sellegi ajastu arhitektuuriteoseid väärtustama seda suurema tõenäosusega, mida suuremaks kasvab ajaline vahemaa, omal ajal vastakaid tundeid tekitanud elamud on nüüdseks osa meie arhitektuuriajaloost.

Näitus on sissevaade elamute kavandamise, (ise)ehitamise ja kujunemise lugudesse muutlikel 1980.–1990. aastatel ja põhineb Triin Reidla 2020. aastal Eesti Kunstiakadeemias kaitstud magistritööl „Nii kole maja! Postmodernistlikud elamud ja nende väärtustamise problemaatika”.
Näitus on loomeuurimuslik osa Triin Reidla doktoritööst Eesti Kunstiakadeemias.

Sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.