Märtsikuu Eesti Arhitektuurimuuseumis

 

Uuri ruumi! / Explore space. Foto Liisi Anvelt

Märts on arhitektuurimuuseumis sündmusterohke. Soovitame eelolevad kuupäevad kalendrisse kirjutada!

Sel kuul tähistab Eesti Arhitektuurimuuseum igas vanuses uudishimulikele mõeldud avastusnäituse „Uuri ruumi!“ viiendat sünnipäeva. Kutsume peresid, sünnipäevapeolisi, lastaialapsi ja kooliõpilasi uudistama ja ruumi uurima.

Püsinäitus „Elav ruum“ valgustab välja Eesti  20. ja 21. sajandi arhitektuuri olulisemad objektid, pärlid ja edusammud.   Näitused „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980 aastatel“ ja „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ tutvustavad põnevat arhitektuuri Eestis ja Jaapanis.

Näitustega kaasnevat publikuprogrammi jagub igasse nädalasse:

  • reedel, 8. märtsil kell 17 toimub naistepäeva puhul vestlusring arhitektide Anne Sihi ja Helmi Sakkoviga näituse „Vaprad ja ilusad“ programmis.
  • laupäeval, 9. märtsil kell 14 algab näituse „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ publikuprogrammi kuuluv origami töötuba. Teine origami töötuba toimub 6. aprillil.
  • teisipäeval, 12. märtsil kell 15 on pikima tööstaažiga muinsuskaitsja ja arhitekti Fredi-Armand Tompsi elulooraamatu “Minu sajand. Muinsuskaitsja Fredi Tomps” esitlus. Raamat on esitluspäeval muuseumipoes müügil soodushinnaga.
  • teisipäeval, 12. märtsil kell 18 algab järjekordne vestlusõhtu sarjas (H)arutus, kus sel korral on teemaks olemasolevate hoonete arendamise ja haldamise võimalused.
  • reedel, 15. märtsil on näitusel „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980 aastatel“ näituse kuraatori Triin Reidla doktoritöö eelretsenseerimine. Näitus on loomeuurimuslik osa Reidla doktoritööst.
  • laupäeval, 16. märtsil kell 16 toimub Jaapani arhitektuurinäitusel järjekordne teetseremoonia. Teetseremooniat saab muuseumikülastaja jälgida, kuid osalemiskohad on välja müüdud.
  • laupäeval, 23. märtsil kell 13 algab Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 raames Arhituur ehk ekskursioon Tartu Arhitekti linnaosasse. Seekordne Arhituur kõlab kokku näitusega „Vaprad ja ilusad. Eesti eramuarhitektuur 1980 aastatel“. Ekskursiooni kohad on täitunud.
  • LÜKKUB APRILLI! pühapäeval, 24. märtsil kell 14 algab giidiga tuur näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“, osalemine muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.
  • neljapäeval, 28. märtsil kell 18 on Eesti-Jaapani arhitekti Tomomi Hayashi loeng näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“.

Lisame, et 29. märtsil ehk suurel reedel ja 31. märtsil, esimesel ülestõusmispühal, on muuseum suletud.