Viimane kuraatorituur näitusele „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“

KURAATORITUURI KOHAD TÄIS!

Vaid pühapäeva, 28. aprillini on Rotermanni soolalaos avatud näitus „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“, mis jõudis Tallinna Šveitsi Arhitektuurimuuseumist (S AM). See on olnud väga publikurohke näitus, kus näitusekülastustele lisaks on toimunud giidiga ekskursioone, täissaalidega loenguid Jaapani ruumikultuurist, põnevad Jaapani teetseremooniad ning origami meisterdamisi. Eesti Arhitektuurimuuseumist saab soetada ka näituse kataloogi.

Näitus lõpeb kuraatori Yuma Shinohara tuuriga mis algab pühapäeval, 28. aprillil kell 12. Kuraatorituur on inglise keeles, kohti tuurile on 40 ning osalemise piletid on eelmüügis Fientas.

Arhitektuuriteadlane Yuma Shinohara (S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseum) tutvustab Jaapani arhitektide uue põlvkonna mõttemaailma ja tehtud töid. Enamik näitusel „Tegele olemasolevaga. Jaapani arhitektuuri uued suunad“ osalevatest arhitektidest on sündinud 1970. aastate keskpaigast 1990. aastate keskpaigani ja asusid professionaalidena ametisse pärast 2011. aasta Tohoku maavärinat ja Fukushima tuumakatastroofi. See põlvkond peab maadlema mitme kiiret lahendust vajava probleemiga: linnade kahanemine, eakate osakaalu suurenemine, tühjenevad maakohad ning tühjad majad, kasumipõhine, enamasti arhitekte mittekaasav linnaarendus, majandusseisak ning üleilmne kliimakriis.

Kuraator: Yuma Shinohara (S AM Šveitsi Arhitektuurimuuseum)
Filmid: Studio GROSS
Fotograafia: Go Itami
Stsenograafia: Yusuke Seki
Näituse kujundus Tallinnas: Tomomi Hayashi ja Erina Shibagaki
Graafiline disain: Robi Jõeleht
Toetajad: Eesti Kultuurkapital, The Japan Foundation

Täname Jaapani suursaatkonda Tallinnas ja Tallinna Ülikooli Jaapani klubi meeldiva koostöö eest.

Rotermanni soolaladu on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11-18, muuseumikülastuseks sobib Muuseumikaart.